Webbdesign portfolio – Wordpress hemsidor – Design by Milena

Design by milena » WordPress

WORDPRESS

Ett av de mest populära och uppskattade publiceringsverktyg och plattform är WordPress. WordPress grundades år 2003 och står idag för en stor andel av alla hemsidor på internet. WordPress kan laddas ned här eller köpas via en webbhost som Godaddy.

WordPress är ett kraftfullt och lättanvänt verktyg som kan användas för att skapa fantastiska webbplatser med hjälp av teman och Plug-ins.  Två Plug-ins som jag personligen anser är väldigt viktiga vid skapande av hemsidor är Elementor och Woocommerce. 

Elementor är en sidbyggare med vilken man enkelt kan dra och släppa det innehåll man vill ha på hemsidan. Med Elementor behöver man inte följa någon struktur, utan kan bygga hemsidans design från grunden. Elementor är helt gratis att använda, om man inte är sugen på extra funktioner som går att köpa till med Elementor Pro.

Woocommerce är ett verktyg som behövs om man är ute efter att bygga en webbshop. Denna plugin är populär för sin enkelhet att installera och anpassa, och är perfekt för stora som små e-butiker som använder WordPress. Woocommere är helt gratis att ladda ner, och fungerar med både bank, Paypal och Swish.